Saturday, January 3, 2009

Goodbye 2008..Welcome 2009..

Hye..lama bangat x update blog ni..selama x update ni macam-macam dh jadi antaranya..

29/12/2008
akak ku sayang (Kak Zafrina) dh pun selamat diijabkabulkan dengan jejaka pilihanya di Masjid Ikhwaniah,Cheras.Alhamdulillah dengan sekali lafaz jer akak dh jadi milik Abg Opie..Congrats to both of u and welcome Abg Opie to our family..Maka bermula la frasa baru kehidupan akak sebagai Puan Zafrina.

1/1/2009
tahun baru yang muncul lagi bermula la kembali dengan azam baru yang insyallah akan cuba dicapai sebaik mungkin..tarikh ni juga majlis resepsi persandingan akak ngn Abg Opie kat Dewan Komoditi TTDI,Damansara.Semua nya berjalan lancar.alhamdulillah..Seronok sgt bila tgk akak..cantik sama padan ngan abg opie..

3/1/2009
Hari ni majlis bertandang sebelah lelaki pulak..Buat kat dewan AU2 Keramat..Disamping itu dapat pulak berita gembira Angan (Adik akak) pregnant 1 month..Terkejut + happy bakal dapat anak buah lagi awal September nanti..Sebak juga bile dgr berita tu..

Hmm....Tahun 2008 dah pun berakhir dan tahun baru 2009 yang menjelma ni buat Wani banyak berfikir tentang masa depan...Jodoh?..Maktok banyak kali tanya pasal jodoh..Insyallah maktok..Jodoh wani akan sampai tapi bila and dgn siapa tu biar Allah je yang tentukan.Wani cuba nak puaskan hati semua orang..Kawan tu mmg la ada tapi belum fikir sampai tahap nak kawin lagi kot..So nenek ku sayang insyallah Wani akan tunai kan permintaan maktok tu sebaik dan secepat mungkin..Kerjaya?..hmm hari ni 3/1/2009 dah 2 tahun Wani kerja kat Konsortium Jaringan Selangor Sdn Bhd..banyak ilmu yang Wani dh dapat tapi banyak lagi yang perlu Wani belajar dari masa ke masa untuk jadi pro macam idola Wani En Hisan Salim and also la idola terulung Datin Zawati Abd Rahman..Cinta?..hmm banyak lagi benda yang kena fikir sebelum fikir pasal satu2nya masalah teragung ni..nanti la fikir..family?..alhamdulillah semua nya macam biasa.Mama pun makin sihat.Abah nak kena tukar balai lps naik pangkat aritu..tapi x tau lagi ke balai mana..ha..adik wani yang second last bangcik dapat offer Kolej Poly-Tech MARA.Kuantan.Diploma in Information Technology.Register 6/1/09 ni.So bermula la frasa baru utk Bangcik sebagai pelajar institusi pengajian tinggi.Banyak advise kat bangcik utk turunkan petua sebelum dia bermula kehidupan baru kat tempat orang.Memang semua susah tapi kena la lalui semua tu utk berjaya..sama la macam Wani dulu.tercampak kat Segamat utk habiskan Diploma.Ok jer walaupun jauh ngn family.Personal opinion bila kita jauh ngn family buat kita rasa lebih berdikari..so i am what i am now.. walaupun kerja dalam bidang yang lain tapi ok la for the time being..Pemegang Ijazah Kelas Kedua Tinggi Sarjana Muda Kepujian (Sains) Pengurusan Rekod tapi kerja kat company engineering..Rezeki kat situ..Terima seadanya..

Alhamdulillah juga Wani dh boleh berada dalam keadaan selesa sekarang.Kerja agak stabil..Mmg jenis Wani x suka nak buang masa tak tentu pasal kat luar.Banyak masa habis kat office even Saturday and Sunday.Busy is the most great thing to avoid u to think about others..Kerja kat office yang banyak tu buat Wani bersyukur.Ia mengajar Wani erti bertanggungjawab..

Dengan harapan yang tinggi 2009 akan membawa 1001 kegembiraan,kejayaan dan kesempurnaan dalan hidup Wani..I wish for that..amin..


1 comment:

alina said...

ate...bak kate keme hari tu le iye..usehe tangge kejayaan!! Mane cite yg barunye..nape kome banyak koje ke tak ade mase nak nulih??Takape nanti keme tolong soundkan boss kome tu..suruh passkan koje kome tu suem ke deme yang lagi 3 orang tu...biar deme sume to tak ade mase nak gelak beso2 lagi.