Friday, June 19, 2009

My Best friend Wawa

Kali ni nak post gambar-gambar kenangan Wani & Wawa...Mybest friend...

Ni la Wawa..My best friend..sebenarnya kiteorang start rapat kalau tak salah masa sekolah rendah lagi..tapi makin rapat start ada satu incident masa darjah 5..kiteorang gi padang main petang-petang pastu naik jongkang-jongkit tu kan..masa Wani tengah terjongkit kat atas leh plak dia buat plan nak bangun dari jongkang tu...so Wani terhempas..akibatnye pinggang sakit sampai x leh jalan..start dari incident tu makin rapat ngn si Wawa ni...Banyak cerita-cerita Wani ngn Wawa..Gi sekolah jalan kaki,kene kejar anjing, cover line kegiatan jahat wawa masa sekolah rendah (selalu gi yow chuan kot tengok 4U2C), ponteng mengaji,pakai tudung same2...





@ Molly Wedding

time kene risik


i'll keep the story forever...promise..


@ alin & angah wedding


Laila engagement


from left..meut,wawa,abby,alin,wani and nanim..


meut,wawa & wani


Wawa & Wani


at mimie wedding


she's my best friend


dari sekolah rendah sampai menengah memang rapat ngn Wawa..sebab rumah dekat pastu gi sekolah ngan mengaji kat tempat yang sama so kami rapat..boleh kata semua cerita Wawa dari suka sampai duka Wani tau (tak tau la kalau ade yang Wawa sorok kan)..dari kisah cinta sampai putus sampai sambung balik..kalau buat kronologi cerita panjang berjela...banyak la..

Masa sekolah menengah kitaorang x sama class pun..she's at top class but i'm not..walaupun berbeza aliran tapigi sekolah balik sekolah tetap sama..Pegi tuisyen kat Kasturi,CM same2..(walaupun pegi same2 balik lain2..hehe)..semua ex boyfriend dia boleh kata Wani kenal la..dari tah mane2 hala tetap dia cerita kat Wani..

Lepas zaman persekolahan,kiteorang keje kat tempat yang sama..dia masuk dulu pastu baru Wani..Kat Hei Tech Padu.masa tubuat projek LPKP kat.Wani baru masuk dia dah dapat offer belajar kay UiTM..time tu sedih sangat sebab sume kawan-kawan gi belajar tapi Wani tak dapat offer mane2..lepas 7 bulan keje baru dapat offer 2nd intake..time kami terpisah..Wawa kat UiTM Machang..Wani kat UiTM Segamat..tapi rajin gak call..especially time exam..and tak ketinggalan kalau ade cerita terkini..Wawa memang suke gosip..Lepas habis diploma kami sambung ke degree..Kali ni Wawa kat UiTM Shah Alam wani kat UiTM Puncak Perdana..walaupun tak jauh tapi susah jugak nak jumpe..Sebab Wani ngn Wawa ni bukan selalu keluar same..tapi selalu contact..so masa Wani ngn Wawa ni kebanyakkan nyer online..Walaupun online tetap update..

Habis belajar kami dah masuk alam pekerjaan..Wani keje kat KJS ni Wawa currently keje kat Bernama as HR Executive..Time ni kiteorang banyak keluar same2..kekadang teman Wawa nak bercerita and the best thing is Wawa is my best listener..kalau Wani sedih Wawa la tempat nak bercerita..Masa Wani frust satu ketika dulu guess what dia bawak Wani gi lepak stay satu malam kat Bukit Tinggi (refer this post)..just to release my tension yang tengah kencang melanda time tu..masa tu around bulan Feb-Mac 2008..Lepak meluahkan perasaan kat atas tu..best la..time tu dapat rasa sapa kawan sebenarnya yang ada ngn kite time senang susah..Kiteorang selalu attend wedding kawan2 same..Wani ngn Wawa rapat even ngn family dia pun Wani dah kenal..

Hmm..26 Jun 2009 ni (lepas 2 hari birthday Wani) Wawa akan dinikahkan dengan jejaka pilihannyer Rezal.Kat Masjid Wilayah.Wawa minta Wani teman dia sepanjang majlis tu..and Wani jugak direquest jadi pengapit untuk dua2 event dia..untuk wedding Wawa ni Wani sponsor souvenir untuk kids jer.. yang lain tu Wani just bagi pendapat and cari kompang.. and the rest Wawa buat sendiri.. Memang cekal minah ni.. So sorang lagi kawan Wani akan begelar isteri..

To Wawa, personally thanks for being my best friend and best listener to me.. Selamat Pengantin Baru in advance..


2 comments:

alina said...

alamek...nama yg tade 'wa 'toleh ker..nak gak ala2 upin ipin.

swit@kon said...

terharu aku dengar. aku pun kenal dia since darjah 6. jahat, baik semua aku buat ngan dia. cuma kitorang jadi jauh sebab dah bertukar geng. anyway, i'll be attending her reception on saturday! tak sabar. dah la kawin ngan batchmate aku...jodohkan.dua2 orang yang dekat ngan aku.